Houby od lesníka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
5 dkg máslo
1 lžíce francouzská hořčice
2 lžičky sojová omáčka
2 lžičky citronová šťáva
0.5 kg čerstvé houby
2 lžíce pikantní kečup
1 špetka strouhaný muškátový oříšek
0.8 kelímku hustá zakysaná smetana
2 ks lahůdková cibulka
podle chuti
sůl
vegeta
mletý pepř
na ozdobu
máta nebo řeřicha

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé houby očistíme (můžeme použít i mražené), nakrájíme na plátky, osolíme

  2. opepříme a podusíme na másle.

  3. Smícháme si smetanu, hořčici, kečup, přidáme sojovou omáčku, citronovou šťávu, podle chuti vegetu a strouhaný muškátový oříšek.

  4. Omáčkou houby zalijeme a asi 20 minut směs podusíme.

  5. Na pokrájené slanině osmahneme na tenká kolečka nakrájenou cibulku.

  6. Hotové houby posypeme na talíři připravenou cibulkou, ozdobíme lístkem máty nebo řeřichy. Houby od lesníka podáváme s pečivem.

  7. Bez slaniny jsou houby od lesníka vhodné i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!