Jemný švestkový perník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 3/4 hrnku máslo 2 lžíce kakao 1,5 hrnek švestky 1,5 hrnek polohrubá mouka máslo na vymazání 3/4 balíčku kypřící prášek do perníku 1 hrnek třtinový cukr mouka na vysypání 1 lžička perníkové koření
Postup Jemný švestkový perník
Postup přípravy receptu
-
Švestky necháme rozmrazit a poté je jen v mixéru rozmixujeme do hladké kaše
V míse promícháme všechny suché ingredience - mouku, koření, prášek do perníku, cukr a kakao. Přidáme rozklepnutá vejce, rozpuštěné máslo a nakonec švestkovou kaši. Těsto velmi dobře promícháme
Libovolnou středně velkou formu nebo menší plech vymažeme a vysypeme, vlijeme těsto a švestkový perník upečeme v troubě vyhřáté troubě na 180 °C (asi 40 minut). Vpíchneme do těsta špejli, je-li suchá, máme hotovo. V opačném případě necháme ještě dalších 5 - 8 minut péct
Jemný švestkový perník krájíme až po vychladnutí, je dobrý ke kávě i čaji.