Jemný švestkový perník recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 ks vejce
3/4 hrnku máslo
2 lžíce kakao
1,5 hrnek švestky
1,5 hrnek polohrubá mouka
máslo na vymazání
3/4 balíčku kypřící prášek do perníku
1 hrnek třtinový cukr
mouka na vysypání
1 lžička perníkové koření

Postup přípravy receptu

  1. Švestky necháme rozmrazit a poté je jen v mixéru rozmixujeme do hladké kaše

  2. V míse promícháme všechny suché ingredience - mouku, koření, prášek do perníku, cukr a kakao. Přidáme rozklepnutá vejce, rozpuštěné máslo a nakonec švestkovou kaši. Těsto velmi dobře promícháme

  3. Libovolnou středně velkou formu nebo menší plech vymažeme a vysypeme, vlijeme těsto a švestkový perník upečeme v troubě vyhřáté troubě na 180 °C (asi 40 minut). Vpíchneme do těsta špejli, je-li suchá, máme hotovo. V opačném případě necháme ještě dalších 5 - 8 minut péct

  4. Jemný švestkový perník krájíme až po vychladnutí, je dobrý ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!