Houbový špíz recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks pórek
100 g sýr
2 ks šalotka
provensálské koření
200 g čerstvé houby
8 plátků toastový chléb
4 ks cherry rajčátka
podle potřeby
olej na smažení
olej na potření

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky. Šalotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. Rajčátka opláchneme a větší překrájíme. Pórek omyjeme a nakrájíme na silná kolečka. Sýr (modrý - nivu, blue) nastrouháme.

  2. Na špízové jehly (špejle) střídavě napichujeme houby, šalotky, rajčátka a pórek. Každý špíz potřeme olejem, osolíme a prosypeme provensálským kořením.

  3. Ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje zvolna opékáme špízy až do změknutí hub. Na pánvi nasucho opečeme toastový chléb a zasypeme ho nastrouhaným sýrem, který necháme "rozpustit" a zapéct.

  4. Houbové špízy podáváme se zapečeným toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!