Houbový perkelt recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
1 dl rajčatový protlak
600 g hřiby
30 g hladká mouka
100 g uzená slanina
mletá sladká paprika
2 dl smetana na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme na kostky. Uzenou slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli očistíme a nasekáme.

  2. V kastrolu opražíme slaninu. Přidáme cibuli, zpěníme ji a vsypeme houby. Vše společně opražíme. Pak houby osolíme, přidáme hladkou mouku, zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme. Do perkeltu přidáme protlak a vše společně dusíme doměkka. Nakonec houbový perkelt zjemníme smetanou.

  3. Houbový perkelt podáváme s čerstvým pečivem, brambory nebo knedlíky. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!