Rajčatová rýže s tuňákem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 plátek máslo
1/2 ks citron
libeček
1 lžička oregano
mletý pepř
2 konzervy tuňák v olivovém oleji
sušená rajčata
1 hrnek jasmínová rýže
1 lžička mleté chilli v soli
1 - 2 dl rajčatový protlak nebo pyré

Postup přípravy receptu

  1. Jasmínovou rýži propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Pod pokličkou necháme dusit, až nám vsákne všechna voda. Rýže je měkká asi za 15 - 20 minut

  2. Mezitím otevřeme tuňáka, slijeme z něj olej, v jedné konzervě trochu necháme (promastí nám rýži)

  3. Připravíme si velkou pánev, na které rozehřejeme máslo. Vsypeme rýži, vmícháme mleté chilli naložené v soli, rajčatové pyré, tuňáka a vše dobře promícháme za stálého prohřívání. Pokapeme citronovou šťávou (nešetříme), přidáme oregano, libeček, pepř a podle chuti můžeme přidat i na kousíčky nakrájená sušená rajčata. Pokud se nám zdá rýže suchá, přidáme ještě trochu rajčatového pyré nebo protlaku. A máme hotovo

  4. Rajčatovou rýži s tuňákem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!