Rajčatová rýže s tuňákem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 plátek máslo 1/2 ks citron libeček 1 lžička oregano mletý pepř 2 konzervy tuňák v olivovém oleji sušená rajčata 1 hrnek jasmínová rýže 1 lžička mleté chilli v soli 1 - 2 dl rajčatový protlak nebo pyré
Postup Rajčatová rýže s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Jasmínovou rýži propláchneme, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Pod pokličkou necháme dusit, až nám vsákne všechna voda. Rýže je měkká asi za 15 - 20 minut
Mezitím otevřeme tuňáka, slijeme z něj olej, v jedné konzervě trochu necháme (promastí nám rýži)
Připravíme si velkou pánev, na které rozehřejeme máslo. Vsypeme rýži, vmícháme mleté chilli naložené v soli, rajčatové pyré, tuňáka a vše dobře promícháme za stálého prohřívání. Pokapeme citronovou šťávou (nešetříme), přidáme oregano, libeček, pepř a podle chuti můžeme přidat i na kousíčky nakrájená sušená rajčata. Pokud se nám zdá rýže suchá, přidáme ještě trochu rajčatového pyré nebo protlaku. A máme hotovo
Rajčatovou rýži s tuňákem rozdělíme na talíře a ihned podáváme.