Houbový pekáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
grilovací koření
podle potřeby
máslo
houby
anglická slanina
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdé houby, hříbky, křemenáče, poddoubníky očistíme a překrojíme na poloviny. Nejlepší z hub je však ryzec syrovinka. Množství přizpůsobíme počtu porcí.

  2. Na pekáčku rozpálíme máslo nebo olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a opečeme dorůžova. Na tento základ urovnáme rozpůlené houby, trochu osolíme a přidáme grilovací koření. Koření můžeme dát podle chuti i jiné. Polijeme smetanou ke šlehání a dáme do trouby na 250 °C asi na hodinu péct. Šlehačka se vyvaří, vsákne do hub a houby jsou naráz úplně jiné.

  3. Houbový pekáček podáváme s bramborem nebo chlebem. Je to velice dobré a kvalitní jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!