Houbový pekáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
podle chuti
sůl
grilovací koření
podle potřeby
máslo
houby
anglická slanina
smetana ke šlehání
Postup Houbový pekáček recept
Postup přípravy receptu
-
Tvrdé houby, hříbky, křemenáče, poddoubníky očistíme a překrojíme na poloviny. Nejlepší z hub je však ryzec syrovinka. Množství přizpůsobíme počtu porcí.
Na pekáčku rozpálíme máslo nebo olej, přidáme nakrájenou anglickou slaninu a opečeme dorůžova. Na tento základ urovnáme rozpůlené houby, trochu osolíme a přidáme grilovací koření. Koření můžeme dát podle chuti i jiné. Polijeme smetanou ke šlehání a dáme do trouby na 250 °C asi na hodinu péct. Šlehačka se vyvaří, vsákne do hub a houby jsou naráz úplně jiné.
Houbový pekáček podáváme s bramborem nebo chlebem. Je to velice dobré a kvalitní jídlo.