Frankfurtská polévka s medvědím česnekem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 l vývar
4 ks brambory
1 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 - 3 lžíce hladká mouka
3 lžíce čerstvá petrželka
2 lžíce mletá sladká paprika
1/2 - 1 lžičky mletá pálivá paprika
6 - 8 lístků medvědí česnek
350 g frankfurtský párek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku nakrájíme nadrobno. Párky nakrájíme na kolečka. Medvědí česnek a petrželku nasekáme najemno

  2. Na sádle opečeme kolečka párků, která následně vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli s česnekem. Pak vmícháme mouku a mletou sladkou i pálivou papriku a vše krátce orestujeme. Směs podlijeme vývarem, vložíme brambory a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nebudou brambory měkké. Asi 10 minut před dokončením vložíme do polévky párky a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Nakonec do vroucí polévky přidáme nasekanou petrželku s medvědím česnekem a ihned vše odstavíme z tepla

  3. Frankfurtskou polévku rozdělíme na porce, ozdobíme listem mědvědího česneku a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!