Houbový pekáč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
1 stroužek česnek
3 g sůl
1 hrst strouhanka
4 plátky šunka
1 ks cibule
500 g houby
1 hrst petrželová nať
200 g mleté maso
50 ml rostlinný olej
3 g mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby dobře očistíme a omyjeme. Celé hlavičky hub odložíme stranou. Nožičky nakrájíme společně s cibulí nadrobno a podusíme na rozehřátém oleji. Česnek a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. K houbové směsi přidáme mleté maso, nasekaný česnek a orestujeme. Na konci zahustíme strouhankou a dochutíme petrželkou, solí a pepřem.

  3. Zapékací misku vyložíme plátky šunky, rozetřeme na ni houbovou směs s mletým masem a přikryjeme kloboučky hub. Postup znovu opakujeme a zakončíme houbovými kloboučky.

  4. Naplněný pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190 °C asi 30 minut.

  5. Houbovou směs z pekáče podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!