Linecké květinky recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

1 ks žloutek
1/4 ks citron
50 g cukr moučka
250 g hladká mouka
120 g rostlinný tuk
linecká marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a cukr prosijeme na vál, přidáme na kousky pokrájený změklý tuk, žloutek, strouhanou kůru z citronu a nejdříve nožem, později rukama zpracujeme do hladkého těsta. Vytvoříme z něj váleček, který zabalíme do fólie a dáme na půl hodiny do lednice odpočinout

  2. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku o síle 3 až 4 mm, ze které vykrajujeme květinky. Polovičku květin dáme rovnou na pečící papír rozložený na plechu, z druhé poloviny květin vykrájíme středy a dáme také na plechy

  3. Troubu předehřejeme na 200°C, plech tam vložíme, ihned stáhneme teplotu na 160°C dosvětle růžova

  4. Vychladlé celé květinky potíráme lineckou marmeládou a přiklápíme kvítky s vykrojeným středem. Linecké květinky necháme v krabici v chladu rozležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!