Houbový mls recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 paličky česnek
sůl
3 ks cibule
kmín
4-5 ks rajče
1 ks feferonka
6 hrstí čerstvé houby
mletý černý pepř
30 dkg měkký salám
4 ks bílá paprika
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré ingredience a zeleninu opracujeme. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bílou papriku zbavíme jadérek a nitek, nakrájíme ji na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Měkký salám podle vlastního výběru, může být kabanos, vuřt, gothaj, nakrájíme na kostky. Stroužky česneku asi ze dvou palic oloupeme a nadrobno nasekáme. Houby propláchneme ve vodě, nakrájíme na plátky.

  2. Na dno vymazaného pekáče (olejem či jiným tukem) nasypeme cibuli.

  3. Na cibulovou vrstvu rozložíme 2 hrsti ve vodě opraných hub, osolíme a okmínujeme. Houby pokryjeme polovinou nakrájených paprik, salámu a rajčat, posypeme pepřem (nebo drobně nakrájenou feferonkou) a trochu posolíme. Vrstvu zasypeme česnekem z jedné palice.

  4. Na první vrstvu poklademe opět 2 hrsti hub, posolíme, nekmínujeme!

  5. Dále nasypeme na houby zbytek paprik, salámu a rajčat a trochu osolíme.

  6. Vrstvu ukončíme nasypáním zbytku pokrájeného česneku.

  7. Nakonec nasypeme zbývající 2 hrsti hub a posolíme.

  8. Takto připravený houbový pokrm dusíme v troubě při 250 °C 90 minut.

  9. Jako přilohu je možné použít chléb, rýži nebo brambory. Houbový mls je možné použít i jako směs do rizota.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!