Houbové pečenáče bez cibule recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg houby
olej na smažení
trojobal
sůl
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
okurkový nálev

Postup přípravy receptu

  1. Houby důkladně očistíme. Pevné hlavičky hub různých druhů nakrájíme na houbové řízky. Houby postupně obalíme v trojobalu - hladká mouka, rozšlehané osolené vejce, strouhanka a usmažíme dozlatova.

  2. Během restování si můžeme připravit oblíbený lák - stejný jako okurkový, nebo si jej můžeme připravit z Deka.

  3. Vlažné nebo vychladlé houbové řízky naskládáme do čistých zavařovacích sklenic. Zalijeme okurkovým lákem. Zavíčkujeme a uložíme do lednice.

  4. Za 3 - 5 dní jsou pečenáče uležené. Je třeba myslet na to, že nejsou řádně sterilované, takže je konzumujeme přednostně.

  5. Můžeme je konzumovat samotné, či s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!