Houbové lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
100 g šunka
7 dl mléko
100 g eidam
10 ks lasagne
250 g žampiony
50 g hladká mouka
1 hrst petrželová nať
podle chuti
sůl
kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. V kastrůlku roztopíme polovinu másla, přidáme nakrájené žampiony, sůl, pepř, kmín, petrželku a podusíme.

  2. Z druhé poloviny másla a mouky uděláme světlou jíšku, přilijeme mléko a uvaříme řidší bešamel, do kterého zamícháme dušené žampiony. Já jsem použila houby vlastnoručně nasbírané.

  3. Do vymazaného pekáčku na sebe navrstvíme lasagne, bešamel, nastrouhaný sýr a na nudličky nakrájený šunkový salám. Jako poslední vrstvu dáme bešamel a sýr.

  4. Připravené houbové lasagne pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 minut.

  5. Hobové lasagne rozdělíme na porce a ihned podáváme jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!