Kroupová polévka s cizrnou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
máslo
1 ks cibule
1 ks mrkev
80 g cizrna
zeleninový vývar
mletý černý pepř
200 g malé kroupy

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme do dostatečného množství vody a necháme přes noc nabobtnat. Kroupy řádně propereme v horké vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo

  2. Nabobtnalou cizrnu scedíme, propláchneme a uvaříme v nové studené vodě doměkka. Potom ji scedíme a necháme okapat

  3. Na másle orestujeme cibuli, přidáme vyprané okapané kroupy, zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Ke konci vaření, přidáme do polévky nastrouhanou mrkev, okapanou cizrnu a česnek. Necháme ještě 10 minut povařit a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Kroupovou polévku s cizrnou ozdobíme bylinkami a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!