Houbové karbanátky z lesních hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
300 g houby
2 ks rohlík
500 g mleté maso
podle potřeby
olej
strouhanka
mléko
podle chuti
sůl
majoránka
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si očistíme čerstvé houby a nakrájíme je na kousky. Dále nakrájíme cibuli na jemno a utřeme stroužek česneku. Rohlíky nakrájíme na plátky a vložíme do misky s mlékem. Po chvíli odležení vymačkáme v dlaních z plátků rohlíků nadbytečné mléko.

  2. Na pánvi zpěníme cibuli, přidáme nakrájené houby, sůl, kmín, pepř a za stálého míchání smažíme, dokud houby nezměknou. Houbovou směs necháme pak trochu zchladnout a v míse ji pak smícháme s mletým masem, vymačkanými rohlíky, utřeným česnekem, trochou soli, vejcem a špetkou majoránky. Podle potřeby zahustíme směs strouhankou a poté z ní vytvarujeme karbanátky a smažíme je po obou stranách na oleji.

  3. Houbové karbanátky můžeme podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo jen s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!