Houbové boloňo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 l olej
0.8 kg cibule
1 kg barevná paprika
podle chuti
1 lžička sůl
ocet
2 kg houby
1 lžička cukr moučka
1 lžička mleté nové koření
0.5 kg ostrý kečup
1 lžička mletý černý pepř
0.5 kg jemný kečup

Postup přípravy receptu

  1. Houby opereme a nakrájíme na menší kousky. Na másle houby podusíme.

  2. V druhém hrnci podusíme pokrájenou cibuli a papriku. Pak vše smícháme dohromady, přidáme koření, kečup, ocet a za stálého míchaní přivedeme k varu. Dusíme asi 5 - 10 min.

  3. Vařící dáme do sklenic, uzavřeme a obrátíme dnem nahoru. Houbové boloňo přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme do druhého dne vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!