Králičí maso na paprice recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 dl mléko
1 ks cibule
150 g sádlo
vegeta
2 lžíce hladká mouka
2 dl sladká smetana
1 balíček mletá sladká paprika
400 g vykostěné králičí maso

Postup přípravy receptu

  1. Vykostěné králičí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno

  2. Cibuli lehce osmažíme dozlatova. Králičí maso orestujeme na osmažené cibuli, osolíme, přidáme sladkou mletou papriku, podlijeme a pod pokličkou dusíme maso doměkka. Udušené a měkké maso vyjmeme, základ dolijeme podle potřeby vodou a necháme zavařit

  3. Omáčku potom zahustíme hladkou moukou, provaříme, dochutíme solí a vegetou. Na závěr přidáme 2 dl mléka, 2 dl sladké smetany, zamícháme a králičí maso přidáme zpět do omáčky, kterou necháme projít varem. Poté omáčku odstavíme

  4. Králičí maso na paprice podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!