Králičí hřbet na smetaně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
10 dkg slanina
sůl
ocet
2 dl mléko
2 dl smetana
200 g celer
15 dkg sádlo
300 g mrkev
10 dkg petržel
5 ks bobkový list
10 kuliček nové koření
200 g hladká mouka
2 ks střední cibule
2 ks králičí hřbety

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si zeleninový základ. Na sádle orestujeme dvě střední cibule, 300 g mrkve nakrájené na kolečka, 200 g celeru nakrájeného na kostky a půl petržele na kostky. To vše spolu zarestujeme, přidáme dva králičí hřbety, které jsme si osolili. Podlijeme vodou a necháme dusit pod pokličkou

  2. Svaříme si nové koření a bobkový list a vývar přidáme do základu omáčky. Podušené hřbety vyjmeme a maso odloupneme od kosti

  3. Zeleninový základ rozmixujeme a necháme zavařit

  4. V mléce si rozmícháme hladkou mouku a zeleninový základ touto směsí zahustíme, necháme řádně provařit a ke konci přidáme smetanu. Omáčku nakonec necháme projít varem, ochutíme solí, cukrem, octem a na závěr přidáme seškvařenou slaninu

  5. Králičí hřbet na smetaně podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!