Houbová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - sůl
- - máslo
- - petrželka
2 ks cibule
500 g žampióny
- - celer
1 l voda
2 ks rajče
- - citron
1 ks mrkev
- - petržel
0.5 sklenice smetana kysaná
1 sklenice zelí
2 sklenice zelí kysané
- - list bobkový
- - pepř celý
7 ks hřiby
2 sklenice hřiby solené

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si houbový bujón: Očistíme hřiby, žampiony, nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě, až změknou. Potom přidáme omytou zeleninu – mrkev, celer, petržel – kterou jsme si nejdřív osmahli na másle dozlatova. Oloupeme rajčata a potom je spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji, až všechno změkne. Solené hříbky spaříme vařící vodou a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme bobkový list a prohřejeme. Na talíři zdobíme lžičkou smetany a zastříkneme citronovou šťávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!