Houbová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - sůl - - máslo - - petrželka 2 ks cibule 500 g žampióny - - celer 1 l voda 2 ks rajče - - citron 1 ks mrkev - - petržel 0.5 sklenice smetana kysaná 1 sklenice zelí 2 sklenice zelí kysané - - list bobkový - - pepř celý 7 ks hřiby 2 sklenice hřiby solené
Postup Houbová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si houbový bujón: Očistíme hřiby, žampiony, nakrájíme na plátky a vaříme ve vodě, až změknou. Potom přidáme omytou zeleninu – mrkev, celer, petržel – kterou jsme si nejdřív osmahli na másle dozlatova. Oloupeme rajčata a potom je spolu s nakrájenou cibulí orestujeme na oleji, až všechno změkne. Solené hříbky spaříme vařící vodou a nakrájíme na kousky. Všechny ingredience vmícháme do polévky a vaříme asi 15 minut na mírném ohni. Nakonec přidáme bobkový list a prohřejeme. Na talíři zdobíme lžičkou smetany a zastříkneme citronovou šťávou.