Houbová pizza recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
sůl
2 lžičky tymián
4 ks rajče
4 lžíce kečup
21 g droždí
100 g hlíva ústřičná
125 g mozzarella
250 g žampiony
1 lžíce olivový olej
300 g hladká mouka
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do velké mísy dáme mouku, rozdrobené droždí, cukr, špetku soli, olivový olej a zalijeme 150 ml teplé vody. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut na teplém místě kynout. V polovině kynutí těsto vařečkou propracujeme.

  2. Rajčatový protlak s kečupem smícháme, přidáme sůl, pepř a tymián. Žampiony očistíme a nakrájíme na silné plátky. Hlívu opatrně oškrábeme a rozčtvrtíme. Rajčata křížem nařízneme, spaříme horkou vodou a sloupneme. Pak je rozčtvrtíme a zbavíme jadérek. Mozzarellu dáme na síto okapat.

  3. Těsto znovu prohněteme a na vymazaném plechu plechu na dva kruhy o průměru asi 28 cm. Potřeme je kečupovou směsí, přičemž ponecháme asi 1/2 cm volný okraj. Na ni rozdělíme houby, rajčata a nakonec mozzarellu pokrájenou na tenké plátky.

  4. V předehřáté troubě na 200°C pečeme houbovou pizzu zhruba 25 minut.

  5. Upečenou houbovou pizzu podáváme s bílým vínem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!