Houbová pizza recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr sůl 2 lžičky tymián 4 ks rajče 4 lžíce kečup 21 g droždí 100 g hlíva ústřičná 125 g mozzarella 250 g žampiony 1 lžíce olivový olej 300 g hladká mouka 2 lžíce rajský protlak mletý černý pepř
Postup Houbová pizza recept
Postup přípravy receptu
-
Do velké mísy dáme mouku, rozdrobené droždí, cukr, špetku soli, olivový olej a zalijeme 150 ml teplé vody. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut na teplém místě kynout. V polovině kynutí těsto vařečkou propracujeme.
Rajčatový protlak s kečupem smícháme, přidáme sůl, pepř a tymián. Žampiony očistíme a nakrájíme na silné plátky. Hlívu opatrně oškrábeme a rozčtvrtíme. Rajčata křížem nařízneme, spaříme horkou vodou a sloupneme. Pak je rozčtvrtíme a zbavíme jadérek. Mozzarellu dáme na síto okapat.
Těsto znovu prohněteme a na vymazaném plechu plechu na dva kruhy o průměru asi 28 cm. Potřeme je kečupovou směsí, přičemž ponecháme asi 1/2 cm volný okraj. Na ni rozdělíme houby, rajčata a nakonec mozzarellu pokrájenou na tenké plátky.
V předehřáté troubě na 200°C pečeme houbovou pizzu zhruba 25 minut.
Upečenou houbovou pizzu podáváme s bílým vínem.