Houbová omáčka nakyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček houby
2 kostky masox
hladká mouka
2 ks cibule (velká)
1 konzerva vepřové maso ve vlastní šťávě
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
3 lžíce ocet
ocet
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z masoxových kostek uděláme vývar. Čerstvé houby očistíme a nakrájíme na plátky nebo kousky.

  2. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme konzervu, směs okořeníme pepřem, solí, kmínem a zalijeme vývarem z masoxu. Základ omáčky přivedeme k varu. Když začne voda vřít, vsypeme houby.

  3. Poté přidáme ocet podle chuti. Na toto množství doporučuji 3 polévkové lžíce. Omáčku ještě chvilku vaříme. Nakonec ji zahustíme jíškou.

  4. Houbovou omáčku nakyselo podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!