Francouzské brambory po česku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
2 ks vejce
1 lžička pepř
tuk na vymazání
2 dl smetana ke šlehání
1 kg brambor
250 g měkký salám
4 ks vejce uvařená natvrdo
100 g nastrouhaný sýr
4 lžíce zmrazená mrkev a hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Omyté brambory uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev s hráškem zalijeme trochou vody, osolíme, 5 minut povaříme a pak slijeme. Vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka, salám pokrájíme na proužky

  2. Zapékací misku nebo remosku vymastíme, vyložíme ji vrstvou brambor, přidáme kolečka vajec, nudličky salámu a 2 lžíce hrášku s mrkví, posypeme trochou sýra, osolíme a opepříme a přikryjeme plátky brambor. Znovu opakujeme vejce, salám, hrášek s mrkví, trochu sýra, sůl, pepř a končíme plátky brambor

  3. Vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme. Asi po 20 minutách zalijeme osoleným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a zbytek sýra a ještě asi hodinku zapékáme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!