Francouzské brambory po česku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 2 ks vejce 1 lžička pepř tuk na vymazání 2 dl smetana ke šlehání 1 kg brambor 250 g měkký salám 4 ks vejce uvařená natvrdo 100 g nastrouhaný sýr 4 lžíce zmrazená mrkev a hrášek
Postup Francouzské brambory po česku
Postup přípravy receptu
-
Omyté brambory uvaříme doměkka, oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev s hráškem zalijeme trochou vody, osolíme, 5 minut povaříme a pak slijeme. Vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka, salám pokrájíme na proužky
Zapékací misku nebo remosku vymastíme, vyložíme ji vrstvou brambor, přidáme kolečka vajec, nudličky salámu a 2 lžíce hrášku s mrkví, posypeme trochou sýra, osolíme a opepříme a přikryjeme plátky brambor. Znovu opakujeme vejce, salám, hrášek s mrkví, trochu sýra, sůl, pepř a končíme plátky brambor
Vložíme do rozehřáté trouby a zapékáme. Asi po 20 minutách zalijeme osoleným mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce a zbytek sýra a ještě asi hodinku zapékáme dozlatova.