Houbová nádivka z lesních hub recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
3 ks vejce
100 g máslo
600 ml mléko
1 ks cibule
6 ks rohlík
1 kostka bujon
600 g lesní houby
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Lesní houby očistíme a nakrájíme na kousky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Cibuli podusíme na kousku másla doměkka.

  2. Rohlíky s podušenou cibulí dáme do mísy, přidáme houby, nakrájené nebo prolisované stroužky česneku, vejce, sůl, kmín a majoránku. V mléce rozpustíme kvalitní bujon a ochucené mléko vmícháme k houbám.

  3. Troubu předehřejeme na 180 °C, pekáček vytřeme máslem, houbovou směs vsypeme do pekáčku a urovnáme. Pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

  4. Houbovou nádivku z lesních hub vložíme do trouby a pečeme dozlatova asi 40 minut (podle typu trouby).

  5. Houbovou nádivku z lesních hub podáváme jako přílohu, ale chutná i za studena jako chuťovka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!