Houbová nádivka se slaninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 ks vejce 2 lžíce máslo mléko 500 g houby 10 ks rohlík 5 ks velká cibule 100-150 g anglická slanina podle chuti sůl kmín
Postup Houbová nádivka se slaninou recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na drobné kostky. Houby a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno, houby na kousky. Slaninu nebo uzený bůček nakrájíme nadrobno. Máslo rozehřejeme.
Cibule podusíme. Přidáme kousky hub, směs osolíme a ochutíme kmínem.
Když už jsou houby takřka hotové, přidáme anglickou slaninu nebo uzený bůček a opět podusíme. Poté přimícháme rohlíky, máslo, vejce a podle potřeby mléko. Nádivku promícháme.
Pekáč vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Do pekáče rozprostřeme nádivku, vložíme do trouby a pečeme dozlatova.
Houbovou nádivku se slaninou podáváme nejlépe teplou a s přílohou podle chuti.