Houbová nádivka se slaninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 ks vejce
2 lžíce máslo
mléko
500 g houby
10 ks rohlík
5 ks velká cibule
100-150 g anglická slanina
podle chuti
sůl
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na drobné kostky. Houby a cibuli očistíme. Cibuli nasekáme najemno, houby na kousky. Slaninu nebo uzený bůček nakrájíme nadrobno. Máslo rozehřejeme.

  2. Cibule podusíme. Přidáme kousky hub, směs osolíme a ochutíme kmínem.

  3. Když už jsou houby takřka hotové, přidáme anglickou slaninu nebo uzený bůček a opět podusíme. Poté přimícháme rohlíky, máslo, vejce a podle potřeby mléko. Nádivku promícháme.

  4. Pekáč vymažeme máslem. Troubu rozehřejeme na 150 °C. Do pekáče rozprostřeme nádivku, vložíme do trouby a pečeme dozlatova.

  5. Houbovou nádivku se slaninou podáváme nejlépe teplou a s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!