Horká krémová čokoláda recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

smetana
1 ks chilli paprička
chilli paprička
300 g hořká čokoláda
2,5 kelímky smetana ke šlehání
3 - 4 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Chilli papričku rozkrojíme a vydlabeme semínka

  2. Čokoládu nalámeme na kostičky a společně se smetanou za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme cukr a přidáme chilli papričku, necháme chvíli probublat. Papričku vyjmeme

  3. Krémovou čokoládu rozdělíme do mističek nebo hrníčků, ozdobíme chilli papričkou napíchnutou na párátku a těsně před podáváním pokapeme smetanou. Čokoládu podáváme horkou, doplníme jen o lžičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!