Štrúdl plný ovoce recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
-
olej
4 ks jablko
4 hrstě piškoty
2 hrstě maliny
1 balíček listové těsto
hladká mouka
2 hrstě sušené švestky
50 ml ovocný sirup
4 lžíce třtinový cukr
2 lžíce třtinový cukr
4 lžíce ovocné granko
Postup Štrúdl plný ovoce
Postup přípravy receptu
-
Sušené švestky nakrájíme na kousky a namočíme do sirupu, před použitím je necháme okapat. Maliny opláchneme a necháme oschnout. Jablka nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřince. Piškoty (můžeme použít i sušenky) nastrouháme najemno. Těsto si rozdělíme na poloviny
Na pomoučněném vále vyválíme z těsta placku a hustě ji posypeme piškoty. Na piškoty nastrouháme jablka a posypeme je malinami i švestkami. Podle chuti zaprášíme cukrem a ochutíme ovocným grankem (banán, meruňka, jahoda). Placku svineme, okraje dobře uzavřeme a přeneseme na lehce vymazaný plech. Stejně postupujeme i s druhou polovinou těsta
Štrúdl plný ovoce pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Pak štrúdly lehce potřeme olejem, posypeme třtinovým cukrem a necháme v troubě "dojít".