Horká čokoláda se skořicí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

800 ml mléko
150 g hořká čokoláda
4 ks celá skořice
0.5 ks vanilkový lusk
podle chuti
cukr
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Kvalitní hořkou čokoládu nastrouháme, část necháme stranou na ozdobu. Vanilkový lusk vydlabeme.

  2. V rendlíku zahřejeme mléko, přidáme čokoládu, mletou skořici a vanilkovou dřen. Za stálého míchání necháme vařit, až se čokoláda rozpustí.

  3. Horký nápoj nalijeme do hrnků, ozdobíme zbylou strouhanou čokoládou a místo lžičky přidáme kousek celé skořice. Horkou čokoládu můžeme ještě podle chuti osladit medem nebo cukrem.

  4. Horkou čokoládu se skořicí ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!