Horká borůvková omáčka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 - 1 dl voda
1 hrnek borůvky
1 lžíce vanilkový cukr
1 lžíce citronová šťáva
0,5 lžiček škrobová moučka

Postup přípravy receptu

  1. Borůvky spolu s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a vodou přivedeme téměř k varu. Vsypeme asi půl kávové lžičky škrobu, dáváme pozor, ať se neudělají žmolky. Zahřejeme, až bude mít směs požadovanou konzistenci asi jako řídká marmeláda. Borůvkovou omáčku můžeme případně dosladit

  2. Horkou borůvkovou omáčku podáváme k sladkým pokrmům jako jsou lívance, knedlíky nasladko, apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!