Hnědá polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
sůl
1 ks vejce
1 lžíce mléko
1 ks cibule
0.5 ks celer
1 ks mrkev
1 ks petržel
0.3 ks kapusta
zázvor
2 lžíce krupice
3 kuličky nové koření
mletý pepř
muškátový květ
150 g hovězí maso
70 g drůbeží játra

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na nudličky a vyškavříme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájené maso, nastrouhanou kořenovou zeleninu, na proužky nakrájenou kapustu a vše osmažíme.

  2. Směs zalijeme horkou vodou, přidáme cibuli, koření a vše vaříme do měkka. Potom přidáme drobně sekaná játra a do polévky vlijeme rozšlehané vejce s mlékem a krupicí. Nakonec polévku osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!