Hnědá polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina sůl 1 ks vejce 1 lžíce mléko 1 ks cibule 0.5 ks celer 1 ks mrkev 1 ks petržel 0.3 ks kapusta zázvor 2 lžíce krupice 3 kuličky nové koření mletý pepř muškátový květ 150 g hovězí maso 70 g drůbeží játra
Postup Hnědá polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na nudličky a vyškavříme na pánvi. Přidáme na kostičky nakrájené maso, nastrouhanou kořenovou zeleninu, na proužky nakrájenou kapustu a vše osmažíme.
Směs zalijeme horkou vodou, přidáme cibuli, koření a vše vaříme do měkka. Potom přidáme drobně sekaná játra a do polévky vlijeme rozšlehané vejce s mlékem a krupicí. Nakonec polévku osolíme.