Hlívy na jehle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g klobása
100 g tvrdý sýr
250 g hlíva
těstíčko
sůl
1 ks vejce
50-100 ml mléko
150 g eidam
mletý pepř
2-3 lžíce hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hlívy krátce povaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat.

  2. Pak hlívu nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Klobásu, případně salám, nakrájíme na silnější plátky, sýr na větší kostky. Na špejli nebo jehlu střídavě navlékáme kousky hlívy, kostky sýra a kolečka salámu.

  3. Sýr nastrouháme. Z vejce, mouky, mléka, pepře, soli vymícháme hladké těstíčko. Přisypeme do něj nastrouhaný sýr a špízy obalíme. Můžeme použít hotové těstíčko na obalování se sýrem. Hlívy na jehle ihned smažíme dozlatova v rozpáleném oleji.

  4. Hlívy na jehle podáváme s hranolky nebo vařenými brambory. Dobrý je i čerstvý chléb. Záleží na chuti. Hlívy podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!