Hlávkové zelí zapečené s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
4 ks brambory
1 ks cibule
1 lžíce rajčatový protlak
20 dkg klobása
60 dkg zelí
2 ks kyselé okurky
podle potřeby
olej
voda
podle chuti
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné zelí nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme nadrobno, pikantní klobásu a okurku nakrájíme na kostičky. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek utřeme a cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. K zelí přidáme sůl, kmín, trochu vody a podusíme. V pekáčku rozškvaříme na oleji drobně nakrájenou slaninu, osmahneme na ní cibuli a potom vmícháme scezené zelí, na kostičky nakrájenou pikantní klobásu a okurky, rajčatový protlak, utřený česnek a nakonec nakrájené brambory.

  3. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a směs pečeme asi 30 minut.

  4. Hlávkové zelí zapečené s klobásou podáváme s brambory nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!