Salát z hlávkového zelí s olivami a bazalkou recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

sůl
5 ks rajče
100 balíčků olivy
1/2 ks okurka
pepř
2 lžíce olivový olej
citronová šťáva
1/4 hlávky bílé zelí
lístky bazalky
zelená cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Zelí jemně nakrájíme nebo nakrouháme, posolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, promícháme a necháme alespoň 15 minut uležet. Množství zelí

  2. volíme podle velikosti hlávky

  3. Mezitím si omyjeme rajčata a okurku a nakrájíme je na malé kousky. Pokud máme okurku z vlastní zahrádky, chemicky neošetřenou, krájíme ji i se slupkou. Olivy scedíme a rozkrájíme na kolečka, bazalku jemně nasekáme, cibulovou nať také jemně rozkrájíme

  4. Proleželé bílé zelí smícháme s rozkrájenou zeleninou, osolíme a opepříme. Salát z hlávkového zelí s olivami a bazalkou podáváme samotný, nebo jako přílohu k pečenému a smaženému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!