Bílé hlávkové zelí dušené recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
-
2 dkg cukr
1 špetka sůl
50 ml ocet
5 dkg cibule
10 dkg sádlo
1 špetka kmín mletý
2 dkg hladká mouka
1 kg hlávkové zelí bílé
2 dl voda nebo vývar
Postup Bílé hlávkové zelí dušené
Postup přípravy receptu
-
Hlávku zelí zbavíme horních listů a rozčtvrtíme. Košťál vykrojíme a zelí nakrouháme na jemné nudličky. Cibuli očistíme a nakrájíme na drobno
Nakrájené zelí podlijeme vodou nebo vývarem a bez pokličky za občasného míchání dusíme do poloměkka
V jiném kastrole na sádle lehce osmahneme cibuli, přidáme podušené zelí, kmín, sůl, zaprášíme moukou a dodusíme. Nakonec zelí ochutíme cukrem a octem
Podáváme jako přílohu k pečeným masům.