Hlávkové zelí jako příloha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžičky cukr
1 ks cibule
1 lžička kmín
1 lžíce polohrubá mouka
2 lžíce bílý vinný ocet
750 g hlávkové zelí
1 lžíce vepřové sádlo
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Malou hlávku zelí (je jedno, jestli bílé či červené) nakrájíme na tenké nudličky, tlusté košťály vyhodíme. Nakrájené zelí spaříme horkou vodou a vodu vylijeme.

  2. Do kastrolku dáme rozpustit lžíci sádla, přidáme rozkrájenou cibulku, tu zpěníme a zaprášíme lžící mouky, přidáme kmín, sůl, cukr a na to dáme dusit spařené zelí.

  3. Zelí se bude dusit asi 1/2 hodiny, na konci přilijeme ocet, ochutnáme a podle chuti můžeme dosolit, dosladit či ještě přikyselit.

  4. Podušené hlávkové zelí podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!