Hamburger pečený na grilu s jarním salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

na potření
olej
podle chuti
sůl
hořčice
kečup
sterilovaná okurka
mletý černý pepř
těsto
2 ks vejce
2 ks cibule
1 kg mleté hovězí maso
salát
2 ks paprika
6 ks rajče
100 g mozzarella
1-2 ks ledový salát
1 ks salátová okurka
150 g černé olivy
zálivka
voda
ocet balzamico
olivový olej
podle potřeby
hamburgerová houska

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme co nejvíce najemno. Vmícháme ji s vejci do mletého masa. Směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Tvarujeme ploché bochánky. Ty pomastíme olejem a pečeme na grilu nebo grilovací pánvi.

  2. Na pánvi nebo grilu také opečeme housky. Ty podélně rozpůlíme a grilujeme je na rozkrojené straně.

  3. Připravíme si salát. Rajčata, papriky a okurku očistíme. Salát rozebereme na jednotlivé listy a důkladně je opereme. Rajčata nakrájíme na měsíčky, salátovou okurku na větší kostičky, papriky a listy salátu na větší nudličky. Zeleninu lehce smícháme a vmícháme do ní olivy. Z octa, oleje, soli, pepře a trochu vody připravíme zálivku. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Zálivkou přelijeme salát, promícháme a posypeme kostičkami Mozzarelly.

  4. Do housky vložíme maso a podle chuti přidáme kečup, hořčici, jemně sekanou cibuli nebo okurku. Jako přílohu podáváme čerstvý jarní salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!