Zasněžená kotleta s broskví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
15 dkg eidam
pepř
olej na smažení
4 ks vepřová kotleta
voda na podlití
1 plechovka broskvový kompot
1 dl vermouth Bianco

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové kotlety naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme. Na pánvi je zprudka opečeme z obou stran. Zalijeme trochou alkoholu a vodou. Kotletu v pánvi přiklopíme a dusíme doměkka

  2. Broskve necháme okapat, sýr nastrouháme na hrubém struhadle

  3. Pak maso odklopíme a na každou kotletu položíme půlku kompotované broskve. Jednotlivé kotlety posypeme nastrouhaným eidamem a dáme do trouby dozlatova zapéct

  4. Zasněžená kotleta s broskví dobře chutná s hranolky, bramborami, vhodné jsou i krokety a bramborová kaše. Zasněženou kotletu s broskví doplníme o zeleninovou oblohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!