Zapražená polévka se svítkem recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
3 lžíce máslo
petrželka
1 hrnek mléko
3 lžíce mouka
kmín
0,5 ks celer
voda
2 ks mrkev
2 ks petržel
polohrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Množství zeleniny se řídí podle velikosti hrnce, čili kolik polévky chceme uvařit, stejně tak i jíška na zahuštění a i množství svítku

  2. Nakrájenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme. Z másla a mouky vysmažíme nahnědlou jíšku, kterou polévku zahustíme. Nakonec vmícháme sekanou petrželku

  3. Svítek si připravíme z osoleného mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Těstíčko zahustíme moukou natolik, aby nebylo příliš husté a dalo se lít na pánev. Placku smažíme z obou stran dozlatova. Svítek pokrájíme na nudličky a přidáváme do polévky

  4. Zapraženou polévku se svítkem podáváme teplou


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!