Zapražená polévka se svítkem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 3 lžíce máslo petrželka 1 hrnek mléko 3 lžíce mouka kmín 0,5 ks celer voda 2 ks mrkev 2 ks petržel polohrubá mouka
Postup Zapražená polévka se svítkem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Množství zeleniny se řídí podle velikosti hrnce, čili kolik polévky chceme uvařit, stejně tak i jíška na zahuštění a i množství svítku
Nakrájenou zeleninu zalijeme vodou, přidáme sůl, kmín a vaříme. Z másla a mouky vysmažíme nahnědlou jíšku, kterou polévku zahustíme. Nakonec vmícháme sekanou petrželku
Svítek si připravíme z osoleného mléka, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Těstíčko zahustíme moukou natolik, aby nebylo příliš husté a dalo se lít na pánev. Placku smažíme z obou stran dozlatova. Svítek pokrájíme na nudličky a přidáváme do polévky
Zapraženou polévku se svítkem podáváme teplou