Hamburger originál recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks vejce
1-2 ks cibule
hořčice
1 ks rajče
500 g mleté hovězí maso
2-3 ks sterilovaná okurka
sladký kečup
1-2 lžíce worcesterová omáčka
1 špetka mletý černý pepř
4-5 plátků toastový sýr
hamburgerové housky
podle potřeby
rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme opravdu najemno. Mleté hovězí maso smícháme s vejcem, cibulí, worcesterovou omáčkou a podle chuti směs osolíme a opepříme. Hmotu dobře propracujeme.

  2. Z hovězí hmoty tvoříme placky, které mají průměr asi 8 cm a 1 cm výšku.

  3. Rozpálíme si pánev a na ní olej. Do rozpáleného oleje klademe hovězí hamburgery. Asi po 2 minutách je obrátíme a smažíme z druhé strany.

  4. Zatím si rozřízneme housky. Spodní část potřeme hořčicí. Vložíme hovězí hamburger. Na něj dáme plátek sýra, ozdobíme plátkem rajčete a kolečky okurky. Nakonec vše zakapeme kečupem a přikryjeme houskou.

  5. Hamburger originál ihned konzumujeme.

  6. A nakonec ještě malá rada. Pokud je hamburger moc vysoký, přimáčkneme ho dlaní k talíři. Pak už nebude problém se do něj pořádně zakousnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!