Perník s povidly recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

30 dkg cukr
2 dl olej
4 ks vejce
2 lžíce kakao
400 ml mléko
1 špetka mletá skořice
40 dkg hladká mouka
3 lžíce švestková povidla
1 lžička jedlá soda
olej na vymazání
1 balíček prášek do perníku (Vitana)
kokos nebo mleté ořechy
strouhanka nebo kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, moučkový cukr a povidla vyšleháme do pěny. Přidáme hladkou mouku, špetku skořice, jedlou sodu, kakao a prášek do perníku (nejlépe od Vitany). Postupně do těsta přidáváme olej a podle potřeby asi tak 400ml mléka. Těsto by mělo být spíše řidší

  2. Hotové perníkové těsto vlijeme na olejem vymazaný a kokosem či strouhankou vysypaný vyšší plech. Těsto posypeme kokosem nebo mletými ořechy a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Perník s povidly pečeme, dokud se těsto neoddaluje od kraje

  3. Perník s povidly necháme trochu vychladnout, krájíme na kostky a podáváme. Je nadýchaný a vláčný, chutná ke kávě i čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!