Gyros v pita chlebu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 300 g kuřecí prsa chilli omáčka 300 g jehněčí maso 4 ks chléb pita marináda 2 stroužky česnek 1 hrst petrželka 1 ks cibule 1 lžíce oregano 1 dl olivový olej 1 lžíce citronová šťáva 2 špetky mletý římský kmín 1 špetka mletý černý pepř podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby rajčata cibule omáčka 1 ks okurka 1 dl bílý jogurt 1 lžíce vinný ocet na potření 4 lžíce olivový olej
Postup Gyros v pita chlebu recept
Postup přípravy receptu
-
Jehněčí a kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 2 cm silné plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno a česnek prolisujeme.
Smícháme všechny přísady marinády - olivový olej, oregano, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, mletý římský kmín, mletý černý pepř a citronovou šťávu. Do zapékací misky položíme plátky masa, zalijeme marinádou a nejméně na 4 hodiny odložíme do chladničky.
Marinované maso vyjmeme, osolíme a grilujeme z obou stran, přitom po obrácení znovu potřeme marinádou a rozkrájíme na špalíčky.
Chleby pita potřeme olejem a zlehka ogrilujeme. V misce smícháme okurku nastrouhanou nahrubo, bílý jogurt, ocet, sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřeme opečené pita chleby, poskládáme na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapeme chilli omáčkou a srolujeme.
Gyros v pita chlebu ihned podáváme například se zeleninovým salátem.