Gyros v pita chlebu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g kuřecí prsa
chilli omáčka
300 g jehněčí maso
4 ks chléb pita
marináda
2 stroužky česnek
1 hrst petrželka
1 ks cibule
1 lžíce oregano
1 dl olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
2 špetky mletý římský kmín
1 špetka mletý černý pepř
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
rajčata
cibule
omáčka
1 ks okurka
1 dl bílý jogurt
1 lžíce vinný ocet
na potření
4 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí a kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na 2 cm silné plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme na jemno a česnek prolisujeme.

  2. Smícháme všechny přísady marinády - olivový olej, oregano, nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, mletý římský kmín, mletý černý pepř a citronovou šťávu. Do zapékací misky položíme plátky masa, zalijeme marinádou a nejméně na 4 hodiny odložíme do chladničky.

  3. Marinované maso vyjmeme, osolíme a grilujeme z obou stran, přitom po obrácení znovu potřeme marinádou a rozkrájíme na špalíčky.

  4. Chleby pita potřeme olejem a zlehka ogrilujeme. V misce smícháme okurku nastrouhanou nahrubo, bílý jogurt, ocet, sůl a pepř. Ochuceným jogurtem potřeme opečené pita chleby, poskládáme na ně maso, rajčata a cibuli. Pokapeme chilli omáčkou a srolujeme.

  5. Gyros v pita chlebu ihned podáváme například se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!