Gulášová polévka z mletého masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2000 g brambory
2 ks cibule
1 ks masox
3 lžíce hladká mouka
1 lžíce mletá sladká paprika
500 g mleté maso (míchané)
1 lžíce česneková pasta
1 lžíce sušená majoránka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky. Cibuli zpěníme na másle, do ní vložíme mleté maso a cca 10 minut smažíme za občasného míchání. Zaprášíme mletou červenou paprikou, řádně promícháme a hned podlijeme horkou vodou, ale jen tak, aby vše bylo lehce pod vodou. V tuto chvíli je čas na solení a kořenění, jak má kdo rád.

  2. Dále přidáme na větší kostičky nakrájené brambory, masox, dolijeme horkou vodou tak, aby vše plavalo a vaříme asi 5 minut. Mezitím si uděláme máslovou jíšku, kterou po 5 minutách vylijeme do polévky a vaříme asi dalších 20 minut, za tuto dobu už by měly brambory být také uvařené. Gulášovou polévku z mletého masa ochutnáme, případně doladíme chutě a můžeme podávat.

  3. Gulášovou polévku z mletého masa podáváme klidně i jako hlavní chod, protože dobře zasytí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!