Kuřecí gulášová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
1 špetka sůl
majoránka
100 g žampióny
3 lžíce sádlo
2 lžíce rajčatový protlak
2 dl víno bílé
1 špetka pepř
500 ml drůbeží vývar
4 ks kuřecí stehna vykoštěná
1 ks cibule velká
2 lžíce paprika sladká mletá
chilli paprika mletá
petželka

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní řízky omyjeme a nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné stroužky česneku prolisujeme

  2. V hrnci rozpustíme sádlo na kterém orestujeme cibuli, vhodíme maso a za stálého míchání na mírném ohni opékáme. Přidáme žampióny. Vmícháme červenou sladkou papriku, česnek, chilli papriku a ještě chvilku restuje. Zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka

  3. Nyní přidáme 2 lžíce rajského protlaku, 2 dl vína a půl litru drůbežího vývaru. Povaříme asi 5 minut a dochutíme solí, pepřem a podle oblíbenosti majoránkou

  4. Zdobíme petrželkou a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!