Gulášová polévka s hovězím masem a brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dkg slanina
30 dkg brambory
5 dkg cibule
1 špetka kmín
1 l voda
15 dkg hovězí maso
1 lžíce rajský protlak
podle chuti
1 špetka sůl
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mleté chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Tuk rozpustíme, přidáme maso, osolíme a důkladně dusíme. Podle chuti můžeme přidat na kostičky nakrájenou slaninu. Dále přidáme nakrájené brambory, celou cibuli, rajský protlak, kmín, mletou červenou papriku, špetku chilli koření a mletý pepř. Zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka. Celou cibuli z polévky nakonec vytáhneme.

  3. Gulášovou polévku s hovězím masem a brambory podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!