Gulášová polévka s hovězím masem a brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 dkg slanina 30 dkg brambory 5 dkg cibule 1 špetka kmín 1 l voda 15 dkg hovězí maso 1 lžíce rajský protlak podle chuti 1 špetka sůl 1 lžička mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř 1 špetka mleté chilli koření
Postup Gulášová polévka s hovězím masem a brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Tuk rozpustíme, přidáme maso, osolíme a důkladně dusíme. Podle chuti můžeme přidat na kostičky nakrájenou slaninu. Dále přidáme nakrájené brambory, celou cibuli, rajský protlak, kmín, mletou červenou papriku, špetku chilli koření a mletý pepř. Zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka. Celou cibuli z polévky nakonec vytáhneme.
Gulášovou polévku s hovězím masem a brambory podáváme s chlebem.