Gulášová polévka s hovězím masem a brambory recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
3 dkg slanina
30 dkg brambory
5 dkg cibule
1 špetka kmín
1 l voda
15 dkg hovězí maso
1 lžíce rajský protlak
podle chuti
1 špetka sůl
1 lžička mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř
1 špetka mleté chilli koření
Postup Gulášová polévka s hovězím masem a brambory recept
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso nakrájíme na kostky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.
Tuk rozpustíme, přidáme maso, osolíme a důkladně dusíme. Podle chuti můžeme přidat na kostičky nakrájenou slaninu. Dále přidáme nakrájené brambory, celou cibuli, rajský protlak, kmín, mletou červenou papriku, špetku chilli koření a mletý pepř. Zalijeme horkou vodou a vaříme do měkka. Celou cibuli z polévky nakonec vytáhneme.
Gulášovou polévku s hovězím masem a brambory podáváme s chlebem.