Gulášová polévka s hlívou ústřičnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 l vývar 4-5 ks brambory 2 ks cibule 500 g hlíva ústřičná 1 ks červená paprika podle chuti sůl majoránka kmín bylinky mletá sladká paprika podle potřeby špaldová mouka
Postup Gulášová polévka s hlívou ústřičnou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, Hlívu ústřičnou a syrovou papriku jakékoli barvy nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jednu bramboru potom nastrouháme na jemno a česnek rozmačkáme.
Nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na oleji na pánvi. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a papriku. Vše restujeme asi 5 minut. Poté zaprášíme špaldovou moukou a mletou sladkou paprikou, gulášovým kořením, kmínem, pepřem apod. Zalijeme vodou s bujonem nebo vepřovým vývarem. Vaříme asi 10 - 15 minut a potom přidáme nakrájené brambory a dále vaříme do poloměkka.
Ke konci přidáme ještě nastrouhanou bramboru, která polévku přirozeně dohustí a několik stroužků rozmačkaného česneku, můžeme přidat i majoránku Jakmile jsou brambory měkké, polévka je hotová. Případně ji ještě dosolíme či dochutíme vegetou bez glutamátu.
Gulášovou polévku s hlívou ústřičnou můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.