Gulášová polévka s hlívou ústřičnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 l vývar
4-5 ks brambory
2 ks cibule
500 g hlíva ústřičná
1 ks červená paprika
podle chuti
sůl
majoránka
kmín
bylinky
mletá sladká paprika
podle potřeby
špaldová mouka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno, Hlívu ústřičnou a syrovou papriku jakékoli barvy nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jednu bramboru potom nastrouháme na jemno a česnek rozmačkáme.

  2. Nakrájenou cibuli orestujeme dorůžova na oleji na pánvi. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a papriku. Vše restujeme asi 5 minut. Poté zaprášíme špaldovou moukou a mletou sladkou paprikou, gulášovým kořením, kmínem, pepřem apod. Zalijeme vodou s bujonem nebo vepřovým vývarem. Vaříme asi 10 - 15 minut a potom přidáme nakrájené brambory a dále vaříme do poloměkka.

  3. Ke konci přidáme ještě nastrouhanou bramboru, která polévku přirozeně dohustí a několik stroužků rozmačkaného česneku, můžeme přidat i majoránku Jakmile jsou brambory měkké, polévka je hotová. Případně ji ještě dosolíme či dochutíme vegetou bez glutamátu.

  4. Gulášovou polévku s hlívou ústřičnou můžeme podávat s chlebem nebo pečivem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!