Gulášek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 3 stroužky česnek 2 lžíce olej sůl 6-8 ks paprika 2 ks cibule 3 lžíce smetana 300 g rajče 3 lžíce kečup 300 g kabanos mletá sladká paprika na ozdobu pažitka
Postup Gulášek recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku na nudličky, spařená rajčata na kousky. Slaninu a uzeninu nakrájíme na kostičky.
Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme a zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Vsypeme a osmahneme nakrájenou uzeninu, přidáme sladkou papriku, podlijeme vodou a chvíli dusíme. Pak přidáme papriky a rajčata. Zeleninový gulášek osolíme a dusíme. Před dokončením přidáme do gulášku kečup, smetanu a necháme přejít varem.
Gulášek rozdělíme na talíře, posypeme krájenou pažitkou a ihned podáváme. Podáváme s opečenými brambory nebo s topinkami.