Gulášek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
3 stroužky česnek
2 lžíce olej
sůl
6-8 ks paprika
2 ks cibule
3 lžíce smetana
300 g rajče
3 lžíce kečup
300 g kabanos
mletá sladká paprika
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Papriku na nudličky, spařená rajčata na kousky. Slaninu a uzeninu nakrájíme na kostičky.

  2. Na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu. Přidáme a zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Vsypeme a osmahneme nakrájenou uzeninu, přidáme sladkou papriku, podlijeme vodou a chvíli dusíme. Pak přidáme papriky a rajčata. Zeleninový gulášek osolíme a dusíme. Před dokončením přidáme do gulášku kečup, smetanu a necháme přejít varem.

  3. Gulášek rozdělíme na talíře, posypeme krájenou pažitkou a ihned podáváme. Podáváme s opečenými brambory nebo s topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!