Bramborovopaprikový gulášek recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
3 ks paprika
500 g brambory
1,5 lžíce hladká mouka
1 plechovka rajský protlak
1 ks cibule (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky

  2. Na oleji si orestujeme cibuli. Když zesklovatí, přidáme papriky. Pak přidáme protlak a zalijeme vodou. Dále vsypeme brambory, osolíme a vaříme do změknutí brambor

  3. Když jsou brambory skoro měkké, rozmícháme mouku ve skleničce vody a gulášek zahustíme. Povaříme a můžeme podávat

  4. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!