Guláš ze sóji recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
majoránka
1,5 l voda
1 ks mrkev
1 lžička podravka
1 ks velká cibule
mletý pepř
hladká mouka
1 kostka hovězí bujon
1 lžička mletá sladká paprika
1 balíček sójové kostky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme na jemné kostičky a osmažíme v kastrolu nebo hrnci na oleji. K cibuli přidáme suché sójové kostky, jemně nastrouhanou mrkev, podravku, mírně osmažíme a přidáme červenou papriku. Asi minutu promícháváme. Zalijeme vodou, přidáme pepř a sůl. Guláš vaříme asi 15 - 20 minut, poté přidáme kostku hovězího bujonu, dodá jídlu příjemnou chuť. Vegetariáni nahradí zeleninovým bujonem

  2. Guláš zahustíme zásmažkou (připravenou z vody a hladké mouky), na závěr přidáme majoránku a utřený česnek. Necháme chviličku provařit

  3. Guláš ze sóji podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!