Guláš z vepřového masa recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
5 ks cibule
1 lžíce sádlo
1 ks rajče
1 kostka masox
1 kg vepřová kýta
1 ks bílá paprika
podle chuti
smetana
podle potřeby
voda
hladká mouka
gulášové koření

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci rozpustíme lžící sádla, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme. Vepřové maso (kýtu) nakrájíme na větší kostky a potom přidáme k cibuli. Uzavřeme na chvíli poklicí od tlakového hrnce, aby maso pustilo šťávu.

  2. Poté maso osolíme, posypeme gulášovým kořením, přidáme na kostičky nakrájené rajče a papriku. Podlijeme vodou a opět uzavřeme poklicí a necháme chvíli podusit.

  3. Po chvilce podušení zalijeme vodou podle potřeby a necháme v tlakovém hrnci povařit, až maso změkne. Guláš z vepřového masa ochutíme masoxem a zahustíme buď moukou rozmíchanou ve vodě nebo smetanou. Vše ochutíme podle potřeby.

  4. Guláš z vepřového masa podáváme s knedlíkem či chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!