Mřížkový slaný koláč s kukuřicí recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 - 2 ks vejce
100 g niva
1 ks hermelín
1/2 - 3/4 balíčku listové těsto
1 plechovka sterilovaná kukuřice
1/2 ks menší pórek
koření na pizzu
1 kelímek cottage bez příchuti

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto rozválíme, kousek těsta odložíme stranou, budeme jím tvořit závěrečnou mřížku

  2. Kukuřici slijeme (větší plechovku), sýr nakrájíme na plátky, nivu rozdrobíme nebo nastrouháme. Pórek nakrájíme na kolečka. Vejce rozšleháme se špetkou soli. Cottage taktéž trochu osolíme

  3. Kulatou formu vyložíme těstem, dno propícháme vidličkou. Můžeme potřít kečupem ale nemusíme. Tato varianta byla bez kečupu. Na těsto nasypeme koření na pizzu, všechnu kukuřici, nakrájený pórek. Poklademe kopečky cottage, hermelínem, posypeme nivou. Ze zbylého těsta vyválíme plát a ten nakrájíme na proužky. Vytvoříme mřízku, bohatě po celém povrchu potřeme rozšlehaným vejcem, zasypeme znovu kořením na pizzu

  4. Mřížkový slaný koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 220 °C, zhruba po 10 minutách teplotu zmírníme na 170 °C a dopečeme dozlatova (35 - 45 minut)

  5. Mřížkový slaný koláč s kukuřicí podáváme jako slanou chuťovku třeba k bílému vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!