Guláš z uzeného kolena recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 lžiček sůl
2 ks rajčata
2 ks cibule
2 ks papriky
0 lžiček pepř mletý
0 kostek masox
1 lžíce polohrubá mouka
2 dl vlažná voda
80 g olej nebo sádlo
0 lžiček pálivá mletá paprika
1 kg uzené koleno

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata i papriky zbavíme jádřinců. V hrnci osmahneme na oleji nadrobno nakrájené dvě menší cibule. Přidáme na kousky pokrájené maso z uzeného kolene, 2dcl vody, masox a 15 minut dusíme pod pokličkou.

  2. Potom přidáme pokrájená odjádřincovaná rajčata, papriky pokrájené na tenké nudličky, koření, sůl a dusíme do změknutí.

  3. Na závěr vše zaprášíme polohrubou moukou a ještě 5 minut podusíme. Nyní už jen ochutnáme, dosolíme. Guláš z uzeného kolena podáváme například s bramborovým nebo chlupatým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!