Kančí kýta na brusinkách recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
1 lžička sůl
1 ks cibule
10 dkg špek
2 ks bobkový list
1 dl červené víno
2 lžíce hladká mouka
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička sušený tymián
0,5 kg kančí kýta
3 lžíce brusinková marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Zvěřinu nakrájíme na kostky a naložíme do marinády z červeného vína, tymiánu, bobkového listu a soli. Maso necháme marinovat alespoň 5 hodin

  2. Velkou cibuli nakrájíme nadrobno a špek na kostičky. Na lžíci oleje necháme vyškvařit kostičky špeku, osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme marinované maso a ze všech stran zprudka opečeme

  3. Zaprášíme moukou, necháme trochu zasmahnout, podlijeme vařicí vodou, zbytkem marinády bez bobkového listu, přidáme 3 lžíce brusinkového želé či marmelády, lžíci sojové omáčky a dusíme za občasného podlévání horkou vodou doměkka

  4. Kančí kýtu na brusinkách podáváme s houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!